Door deze site te gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies.

24 / 24 SERVICE
T:(+32) 2 481 51 71

​​​​​​​​één trekker van 460 pk en vijf 8x2x6 ongelede vrachtwagens van 400 pk met elektrische CIFA-mixer voor vervoer VICAT-beton in Lyon en Grenoble

Transport Jacky Perrenot bevestigt zijn vertrouwen in de aardgastechnologie van industrieleider IVECO om diesel in zijn wagenpark te vervangen en dat ook voor logistieke opdrachten in de bouw. Deze overeenkomst volgt op de bestelling van 250 Stralis NP’s die de logistieke dienstverlener plaatste tijdens Solutrans in november 2017.

De nieuwe Stralis X-WAY NP is de versie op aardgas van IVECO’s nieuwe gamma voor bouwlogistiek. Hij is het perfecte antwoord op de voortdurende infrastructuurprojecten in tal van Europese steden, vooral nu er steeds strengere beperkingen gelden op emissies en geluidsniveaus.

IVECO heeft bekendgemaakt dat het met Transport Jacky Perrenot een overeenkomst heeft ondertekend voor de allereerste bestelling van een Stralis X-WAY NP 4×2-trekker en voor de levering van 5 Stralis X-WAY NP 8x2x6-trucks met de toonaangevende aardgastechnologie van het merk, elk met een elektrische betonmixer van CIFA. De bestelling werd ondertekend op INTERMAT, de internationale vakbeurs voor bouw en infrastructuur in Parijs (23-28 april 2018), waar IVECO zijn voertuigen op aardgas voorstelt die het specifiek voor de bouwsector heeft ontworpen.

Met de Stralis X-WAY NP 8x2x6 CNG kon het publiek al voor het eerst kennismaken op de beurs Solutrans, waar hij ook uitgerust was met een elektrische mixer van CIFA. Tijdens een proefperiode van 4 maanden en over ruim 5000 km testte Transport Jacky Perrenot het model bij zijn activiteiten in Lyon. Volkomen tevreden met de prestaties besloten ze hun bestelling te plaatsen. Dit eerste exemplaar, dat rijdt op biomethaan en aangedreven wordt door een 330 pk sterke Cursor 8 CNG-motor bleek 10% minder brandstof te verbruiken en 95% minder roetdeeltjes, NO2 en CO2 uit te stoten dan zijn tegenhanger met een Euro VI-diesel. Aan laadvermogen hoeft het daarbij niet in te boeten, aangezien het tot 8 m3 beton kan vervoeren – evenveel als het topchassis bij de diesel. Dankzij de stille aardgasmotor (gecertificeerd geluidspeil van -71 dB op de Piek-meting voor stille vrachtwagens) en de autonome elektrische modus van de CIFA-betonmixer kunnen de werken de klok rond doorgaan zonder geluidshinder Bovendien bedraagt de actieradius van de truck 100 km meer dan de projectdoelstelling van 150 km.

Een complete nieuwe generatie ongelede vrachtwagens op CNG

De tweede generatie betonmixers op bio-CNG van Transport Jacky Perrenot wordt gebouwd op de nieuwe Stralis NP met de Cursor 9 NP-motor van 400 pk – 1700 Nm, gekoppeld aan een 12-trapsautomaat. Net als bij de dieselversie van de Stralis X-WAY beschikt het chassis over een versterkt frame van 7,7 mm dik, terwijl voor de CNG-tanks nu 2 extra capaciteiten verkrijgbaar zijn: 846 en 1.052 liter. Door het hogere koppel van de Cursor 9 kan de betonmixer door een hydraulisch i.p.v. een elektrisch systeem worden aangedreven. De 12-trapsautomaat biedt de chauffeur meer comfort en veiligheid in de stad en draagt bij aan een optimaal brandstofverbruik.

Pierre Lahutte, IVECO Brand President, verklaart: “We zijn trots dat Transport Jacky Perrenot nogmaals blijk geeft van zijn vertrouwen in ons merk en onze aardgastechnologie, door IVECO als partner te kiezen om een duurzaam wagenpark op te bouwen voor zijn bouwwerkzaamheden. De Stralis X-WAY NP wordt aangedreven door onze geavanceerde aardgastechnologie en is dus de ideale oplossing voor de talrijke infrastructuurprojecten die nu lopen in steden over heel Europa, zoals het project Grand Paris hier in Frankrijk. Dankzij zijn geringe uitstoot en lage geluidsniveau kan hij de klok rond werken in stadscentra en andere dichtbevolkte gebieden met de strengste emissie- en geluidsnormen. Met biomethaan als brandstof is dit ook het efficiëntste middel om hier en nu al CO2-vrij vervoer te garanderen. De energietransitie is in volle gang, nu ook steden het probleem van luchtkwaliteit en de uitstoot van broeikasgassen aanpakken, en bij IVECO banen we de weg met ons compleet aanbod aan voertuigen op aardgas.

Philippe Givone, CEO van Transport Jacky Perrenot, vertelt: “Toen we begin 2012 begonnen aan ons aardgasverhaal en onze eerste 3 IVECO CNG-trucks bestelden, hadden we nooit kunnen verwachten dat we 6 jaar later meer dan 500 IVECO CNG- en LNG-trucks rijker zouden zijn, laat staan dat we ze ook zouden gebruiken in de bouw! Vandaag zetten we de volgende stap in onze energietransitie – nog een stap dichter bij ons doel om tegen 2020 een vloot te hebben met 1000 vrachtwagens op aardgas. We danken dit allemaal aan onze pioniersgeest, de rode draad in al onze activiteiten, van zuivel- tot betontransport. De betrouwbare en efficiënte aardgastechnologie van IVECO is de tweede sleutel tot dit succesverhaal. Ik twijfel er niet aan dat we daarin vandaag samen een nieuwe, spannende bladzijde omslaan voor de bouwlogistiek en dat vele andere vervoersmaatschappijen in onze voetsporen zullen treden. En daar hebben ze alle reden toe: investeren in trucks op CNG en LNG maakt de werkzaamheden van een logistieke dienstverlener gewoon veiliger.

Het nieuwe gamma vloeit voort uit de productontwikkelingsstrategie van IVECO. Daarmee wil het merk zijn klanten voertuigen bieden waarmee ze, zowel wat het milieu als wat hun financiële resultaat betreft, duurzamer te werk kunnen gaan en hun chauffeurs de beste werkomgeving kunnen bieden. Ze stellen de klant in staat te blijven werken bij vervuilingspieken en op ieder tijdstip het stadscentrum binnen te rijden, vandaag en morgen, wanneer diesels uit menige Europese hoofdstad gebannen zullen zijn. IVECO is de enige fabrikant met een compleet gamma op aardgas, van lichte bedrijfsvoertuigen tot bussen en zware trucks met een GCW van wel 50 t. Door zich onvermoeibaar te blijven concentreren op innovatie en nieuwe technologieën heeft het merk zich kunnen positioneren als de Europese marktleider in voertuigen op alternatieve brandstoffen, met het grootste marktaandeel. Momenteel zijn ruim 25.000 IVECO-voertuigen met alternatieve aandrijving in het verkeer, waaronder 6.000 specifiek in het openbaar vervoer en meer dan 6.000 zware trucks met een GVW boven 18 t.

IVECO’s voertuigen met de Natural Power-technologie vormen een antwoord op de vraag van president Macron die tijdens de High-level Conference on Financing Sustainable Growth van de EU (Brussel 22 maart 2018) opriep om de vloot zware vrachtwagens van het land op aardgas te laten rijden: “We engageren ons resoluut voor een transformatie in de transportsector, door een grootschalig gebruik van elektrische en waterstofvoertuigen en de conversie van zware vrachtwagens naar gas.”

Stralis X-WAY NP-trekker van 460 pk: de toonaangevende aardgastechnologie ten dienste van de bouwindustrie

De nieuwe Stralis X-WAY NP is de variant op aardgas van een volledig nieuw gamma dat IVECO specifiek ontwikkelde voor logistieke opdrachten in de vakhandel en de bouwsector. Hij is de “PERFECT CROSSING” voor onroadtoepassingen die ook offroadmobiliteit vereisen.

De Stralis X-WAY NP-trekker beschikt over tanks voor CNG of LNG en de beste brandstofefficiëntie en onroadtechnologieën die IVECO te bieden heeft, zoals het voorspellende rijsysteem HI-Cruise. De voortreffelijke zuinigheid van de Cursor 13-motoren levert samen met het feit dat aardgas minder kost dan diesel de beste Total Cost of Ownership op in het hele segment. Zijn modulaire opties voor LNG-tanks zijn ontworpen om plaats te bieden voor allerlei accessoires, zoals een olietank of luchtcompressors.

De 400 ok sterke Stralis X-WAY 8x2x6 op CNG zorgt ook voor een primeur met zijn ongezien lage leeggewicht, waardoor hij tot 8 m3 beton kan vervoeren. Zijn 3 stuurassen bieden hem eenvoudig toegang tot werven in de stad die zich vaak in smalle straatjes situeren, beperken bandenslijtage en dragen bij tot zijn uitstekende brandstofverbruik. In combinatie met een optioneel laadvermogen van 9 ton op de vooras en een 12-trapsautomaat maken al deze kenmerken de truck ook ideaal om bouwmaterialen te leveren in een configuratie met platform en kraan of om bouwapparatuur te transporteren.