Door deze site te gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies.

24 / 24 SERVICE
T:(+32) 2 481 51 71

wat de overgang naar groene logistiek in heel Europa zal versnellen

Het Duitse parlement heeft een resolutie goedgekeurd om voertuigen op gecomprimeerd en vloeibaar aardgas (CNG en LNG) vrij te stellen van de tolheffing vanaf 1 januari 2019 tot 31 december 2020.

De tolvrijstelling heeft ook een positieve impact buiten de Duitse grenzen vanwege de centrale positie van het land op de belangrijkste Europese langeafstandsroutes.

IVECO verwelkomt de tolvrijstelling vanwege de impuls die het zal geven aan de transitie van de transportsector naar alternatieve voertuigen met aardgas, wat financiële voordelen oplevert bovenop het milieuvoordelen.

IVECO neemt deel aan de inhuldiging van een nieuw LNG-station in Bolzano, op de Brennero-route tussen Italië, Oostenrijk en Duitsland, en levert aan FERCAM, een toonaangevende logistieke onderneming die actief is in Italië en Duitsland, de eerste LNG-truck in hun vloot.

Het Duitse federale parlement heeft de resolutie goedgekeurd om alternatieve voertuigen voor aardgas van meer dan 7,5 ton vrij te stellen van de autowegentol vanaf 1 januari 2019 voor een initiële periode van 2 jaar. Dit betekent dat aardgasvloten dezelfde voordelen zullen genieten als elektrische voertuigen. Deze vrijstelling, samen met de in juli aangekondigde subsidies op de aankoop van aardgasvoertuigen (€ 12.000 voor LNG en € 8.000 voor CNG-voertuigen), verhoogt de financiële voordelen van deze duurzame vrachtwagens voor Duitse logistieke operatoren nog verder, met besparingen van 9,3 tot 18,7 cent per kilometer afhankelijk van de gewichtscategorie.

Pierre Lahutte, IVECO brand president verklaarde: “Minder dan een maand nadat IVECO geschiedenis maakte op de Hannover IAA 2018-show met zijn zero-diesel stand, die aantoont dat het een volledig elektrisch, CNG en LNG aandrijflijn alternatief kan aanbieden, keurde het Duitse parlement de tolvrijstelling voor CNG- en LNG-vrachtwagens goed. Dit is een aanvulling op de reeds in juni aangekondigde subsidies ter ondersteuning van de aanschaf van deze voertuigen. Duitsland staat op het kruispunt van de Europese logistiek, en deze beslissende stap van de overheid zal de penetratie van alternatieve aardgasmotoren op het continent drastisch versnellen. De impact zal enorm zijn. Vandaag zijn we in Bolzano voor de inhuldiging van een nieuw LNG-station op de Brennero route die Italië, Oostenrijk en Duitsland met elkaar verbindt, waar we FERCAM, een toonaangevend logistiek bedrijf in Italië en Duitsland, hun eerste LNG-truck leveren! “.

IVECO verwelkomt deze resolutie, die zijn langetermijnvisie bevestigt voor duurzaam transport dat aardgas beschouwt als de volwassen technologie. Als resultaat van meer dan 20 jaar ervaring in het ontwikkelen en ondersteunen van aardgasvoertuigen, is IVECO vandaag toonaangevend met een compleet aanbod van CNG- en LNG-voertuigen, variërend van de Daily NP lichte bedrijfsvoertuig tot de eerste echte langeafstands truck, de Stralis NP die de beste prestatie- en comfortvoordelen biedt, samen met de milieu- en economische voordelen van aardgas, met autonomie tot 1.600 km: de perfecte oplossing om ten volle te profiteren van de nieuwe subsidies en vrijstellingen.

LNG- en CNG-vrachtwagens die aan de specifieke eisen van vrijwel alle sectoren kunnen voldoen – van low-deck expediteurs met de Stralis NP tot logistieke bedrijven die op alle afstanden werken: van de 206 pk sterke Eurocargo NP voor stedelijke en interstedelijke missies tot een 330 pk, 400 pk of 460 pk Stralis NP voor langeafstandsvervoer.

Deze voertuigen leveren de volledige milieuvoordelen van aardgas, de schoonste fossiele brandstof: ze genereren 90% minder NO2​, 99% minder fijn stof, en, met biomethaan, 95% minder CO2 dan hun dieselequivalent.

Daarnaast geeft aardgas de mogelijkheid voor een naadloze overgang naar een circulaire economie-aanpak op basis van de opwekking van energie uit organisch of agrarisch afval, die in staat is om zelfs negatieve broeikasgasemissies en koolstofvastlegging te bereiken, aangezien het afhankelijk is van de natuurlijke koolstof / organische cyclus. Biomethaan uit vloeibare mest zou zelfs tot 182% CO2-besparingen ten opzichte van conventionele brandstof kunnen opleveren.

Aardgasvoertuigen hebben ook het voordeel van een extreem stille werking. IVECO’s Natural Power-technologie, gebaseerd op het Otto-proces, haalt geluidsniveaus onder het dieselequivalent, waardoor logistieke operatoren een concurrentievoordeel hebben voor stedelijke en nachtelijke leveringen.