Door deze site te gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies.

24 / 24 SERVICE
T:(+32) 2 481 51 71

IVECO viert 40 jaar succes, erkend door miljoenen klanten over de hele wereld, en bekroningen met meerdere prestigieuze internationale prijzen.

​​​​De Daily, bekroont met de titel “International Van of the Year 2018” voor haar duurzame Daily Blue Power familie, viert haar 40ste verjaardag.

De Daily, die in 1978 op de markt werd gebracht, zorgde voor een revolutie in het lichte commerciële transport met een van vrachtwagens afgeleid chassis met achterwielaandrijving en onafhankelijke voorwielophanging, waardoor het een unieke veelzijdigheid, betrouwbaarheid en efficiëntie heeft.

De Daily, vandaag de derde generatie, is voortdurend geëvolueerd in de afgelopen 40 jaar, altijd trouw aan zijn DNA, in combinatie met grensverlegende innovaties en integratie van de evoluerende eisen van klanten om kampioen van duurzaamheid te zijn.

Gedurende de 40 jaar sinds de lancering heeft de Daily een groot aantal primeurs in de industrie geïntroduceerd en heeft hij erkenning gekregen van deskundigen uit de industrie, wat heeft geresulteerd in een indrukwekkende verzameling internationale prijzen.

De IVECO Daily viert 40 jaar innovatie, veelzijdigheid en efficiëntie in lichte bedrijfsvoertuigen. Sinds de lancering in 1978 heeft het baanbrekende innovaties geïntroduceerd die de sector hebben veranderd: van de invoering van een chassis dat is afgeleid van een vrachtauto met achterwielaandrijving en onafhankelijke voorwielophanging tot de invoering van Common Rail- technologie in 1999 – een wereldprimeur – of het geavanceerde Electronic Stability Program (ESP) voor het corrigeren van onder- of overstuur van voertuigen tijdens het sturen en remmen.

In de loop van de jaren is de Daily voortdurend geëvolueerd om aan de veranderende behoeften van klanten te voldoen, maar altijd trouw aan zijn DNA. Zij heeft het voortouw genomen met haar efficiënte en milieuvriendelijke technologieën, daar deze eisen steeds belangrijker zijn geworden voor de vervoerssector. Tot op heden loopt men voorop in duurzaamheid met het unieke concept van de Daily Blue Power: een voertuigfamilie die transportondernemers bevrijdt van de beperkingen van de strengste milieuregels en de titel ‘International Van of the Year 2018’ kreeg.

De meer dan 3 miljoen voertuigen tot heden geproduceerd op 3 verschillende continenten die in 110 landen op de weg zijn, getuigen van de populariteit van deze familie en haar uitzonderlijke vermogen om zich aan te passen aan de specifieke behoeften van onze klanten over de hele wereld.

Pierre Lahutte, president van IVECO, licht dit toe: “Dit jaar vieren we een belangrijke mijlpaal in het leven van de Daily – een voertuigfamilie die al vanaf het begin vooroploopt in de sector, en 40 jaar later voorop loopt in de overgang van de sector naar duurzaam vervoer. In de loop van zijn lange geschiedenis heeft het een enorm succes gekend, zowel bij transportbedrijven als bij experts uit de industrie, en heeft het merk over de hele wereld talrijke prijzen gewonnen. Het is een voertuigfamilie die altijd naar de toekomst heeft gekeken en die heeft weten te anticiperen op de behoeften van haar klanten, terwijl ze trouw bleef aan haar kernwaarden van veelzijdigheid, betrouwbaarheid en efficiëntie – altijd de perfecte partner voor de duurzaamheid van het bedrijf en het milieu.

Vandaag is de Daily een pionier in de industrie, met een succesfomule op basis van zijn historische sterke punten die deel uitmaken van zijn DNA – te beginnen met zijn unieke chassis, dat de robuustheid en veelzijdigheid geeft waarvoor het gekend is. De dragende constructie met C-vormige, speciale stalen dwarsbalken is het beste platform voor carrosseriebouwers om zich aan te passen aan de meest uiteenlopende taken, waaronder speciale voertuigen zoals campers, koeriers, afvalinzameling, kippers, kranen, overheidsdiensten, trekkers, ambulances. Het heeft erkenning gekregen voor zijn unieke eigenschappen, zoals de achterwielaandrijving en de 4×4-versie.

Het biedt het breedste assortiment in de branche, variërend van 3.5 tot 7,2 ton Maximale Totale Massa en van 7,3 tot 19,6 m3 laadvolume. De geavanceerde functies maken gebruik van technologieën om de prestatiegrenzen te verleggen, het comfort naar een nieuw niveau te tillen, meer connectiviteit te leveren en de Total Cost of Ownership te verlagen, wat het Business Instinct weerspiegelt en er de perfecte zakenpartner van maakt.

De Blue Power-familie is koploper op het gebied van duurzaamheid en kijkt vooruit met de meest geavanceerde diesel- en alternatieve aandrijvingstechnologieën: de Daily Euro 6 RDE 2020 Ready, de eerste LCV die klaar is voor 2020 Real Driving Emissions Regulations, de Daily Hi-Matic Natural Power, het eerste CNG-voertuig met een 8-traps automatische versnellingsbak in de LCV-industrie en de zero emission Daily Electric. Deze familie biedt de perfecte oplossing voor grenzeloze leveringen in stedelijke en voorstedelijke missies en biedt 24 uur per dag toegang tot stadscentra met de strengste geluids- en emissievoorschriften.

Veertig jaar primeurs in de industrie, het stellen van nieuwe normen

 • 1978: de eerste Daily is een 17 kubieke meter bestelwagen met een binnenhoogte van 210 cm – de eerste op de markt – aangedreven door een 2,5 liter dieselmotor.
 • 1984: uitbreiding van de familie met de komst van de eerste Daily 4×4.
 • 1985: de TurboDaily is het eerste lichte bedrijfsvoertuig dat de direct ingespoten turbodieseltechnologie introduceert.
 • 1992: het eerste voertuig komt van de assemblagelijn van de fabriek van Valladolid in Spanje.
 • 1996: uitbreiding van het aanbod, met een keuze uit twee motoren: de 2,5 liter turbodiesel en een nieuwe, krachtigere 2,8 liter motor.
 • 1998: de ECODaily is het eerste lichte bedrijfsvoertuig met een motor voor gecomprimeerd aardgas (CNG).
 • 1999: De tweede generatie Daily komt op de markt en wordt onmiddellijk uitgeroepen tot “Van van het jaar 2000” – het is het eerste LCV in de industrie dat Common Rail-technologie introduceert.
 • 2000: De productie start ook in Brazilië, naast de fabriek in Suzzara.
 • 2004: de Daily-familie wordt opnieuw uitgebreid met een krachtiger aanbod met een 3,0-liter turbodieselmotor tot 176 pk.
 • In hetzelfde jaar begint de productie van de Daily ook in China.
 • 2006: Nieuw ontwerp en invoering van ESP (Electronic Stability Program), dat over- en onderstuur van het voertuig tijdens het sturen en remmen corrigeert.
 • 2009: de brede line-up breidt zich verder uit met een 7 ton versie.
 • Ook in 2009 wordt de innovatieve Daily Electric gelanceerd.
 • 2010: de Daily bereikt de mijlpaal van 2 miljoen verkochte eenheden in de wereld.
 • 2014: de derde generatie Daily wordt gelanceerd en onmiddellijk bekroond tot “Van of the Year 2015”; het neemt de markten stormenderhand in met het in ontvangst nemen van tal van prijzen over de hele wereld. Het brede assortiment omvat de gloednieuwe Daily Hi-Matic, met IVECO’s exclusieve automatische 8-traps versnellingsbak die onmiddellijk een bestseller wordt.
 • 2016: De Daily Euro 6 bouwt voort op dit succes en legt de lat nog hoger op het gebied van prestaties met geavanceerde functies zoals het intelligente EcoSwitch PRO-systeem dat automatisch het koppel verlaagt wanneer dit nodig is zonder tussenkomst van de bestuurder, waardoor het brandstofverbruik wordt verlaagd zonder dat dit ten koste gaat van de productiviteit. Het introduceert ook een nieuw niveau van connectiviteit met zijn revolutionaire app, BUSINESS UP.
 • 2017: de duurzame Daily Blue Power familie komt op de markt met het unieke aanbod van drie technologieën – elektrisch, aardgas en de meest geavanceerde dieseltechnologie die drie jaar op voorhand voldoet aan de 2020 Real Driving Emissions regelgeving. Hij werd uitgeroepen tot “Van van het jaar 2018”.

Daily: 40 Jaar van bekroonde succesen

De Daily familie heeft in de loop van haar geschiedenis vele prijzen behaald, wat heeft geresulteerd in een prijzenkast van behaalde onderscheidingen:

 • “Van Of The Year 2015” (Europa)
 • Beste KEP Transporter 2015 (Duitse koeriers-, expres- en pakketvervoersector – Duitsland)
 • Innovatieprijs voor KEP Transporter 2015 – Daily Hi-Matic (Duitse koeriers-, expres- en pakketdienstenindustrie – Duitsland)
 • Europese Innovatieprijs 2016 – Daily Hi-Matic (Europese caravanindustrie)
 • Beste bedrijfsvoertuig 2016 (Chili)
 • Beste bedrijfsvoertuig tot 3,5 ton 2016 (Duitsland)
 • Large Van of the Year 2017 (What Van? Awards – UK)
 • Prijs voor nationaal vervoer 2017 (Spanje)
 • Duurzame vrachtwagen van het jaar 2017 – Electrische Daily (Italië)
 • Internationale Minibus van het jaar 2017 – Daily Touris (Europa)
 • Duurzame vrachtwagen van het jaar 2018 – Daily Hi-Matic Natural Power (Italië)
 • “International Van Of The Year 2018” – Daily Blue Power (Europa)
 • “China Van Of The Year 2018” – China Daily Van (China)
 • “Van Of The Year 2018” – Daily Blue Power (Deense vereniging van autojournalisten)
 • Voertuig met de beste nuttige toepassing 2018, 3 categorieën: transporteurs tot 3,5 ton, meer dan 3,5 ton, minibussen (ETM Verlag Reader’s Choice Awards – Duitsland)