Door deze site te gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies.

24 / 24 SERVICE
T:(+32) 2 481 51 71

IVECO: 610  NEW STRALIS XP- en NP-voertuigen voor Lannutti Groep

Lannutti zet zijn handtekening onder één van de belangrijkste Europese overeenkomsten in de sector van de zware trucks. Namelijk een overeenkomst voor de levering van de New Stralis TCO2 Champion, in zijn meest vooruitstrevende uitvoeringen wat brandstofverbruik en milieuvriendelijkheid betreft.

Groot-Bijgaarden, 15 februari 2017

IVECO en de Lannutti Groep, die toonaangevend is op het vlak van geïntegreerde logistiek, hebben tijdens een persconferentie van Iveco in het Italiaanse Arese een overeenkomst ondertekend. Aanwezig waren Pierre Lahutte, IVECO Brand President, Valter Lannutti, Voorzitter van Lannutti, en de managers van de twee ondernemingen.

Volgens de overeenkomst zal de Lannutti Groep 610 exemplaren van de New Stralis aankopen, in verschillende uitvoeringen, om te voldoen aan de uiteenlopende transportbehoeften van de verschillende domeinen waarin de Groep actief is, en om in te spelen op de toenemende vraag naar duurzamere transportoplossingen. Dat laatste is bovendien een vereiste in de logistiek voor de glassector, een van de domeinen waarin de onderneming marktleider is.

De volgende trucks zullen geleverd worden:

. New Stralis XP AS440S48TP, met IVECO Cursor 11-motor, 480 pk, voorzien van HI-WAY-cabine en een maximale efficiëntie dankzij de recentste systemen om het brandstofverbruik te doen dalen;

. New Stralis XP AT440S46TP SL, met IVECO Cursor 11-motor, 460 pk, in Superlicht-versie voor een maximaal nuttig laadvermogen;

. New Stralis AT440S46T/XP, met IVECO Cursor 11-motor, 460 pk, als 6×2-trekker met drie assen.

. New Stralis AS440S40TP NP (Natural Power), met IVECO Cursor 9-motor, 400 pk, dubbele LNG-tank, waardoor een rijbereik tot 1.500 km gegarandeerd kan worden.

Alle voertuigen krijgen Michelin-banden in het kader van de Michelin solutions-formule, die grote fleets ondersteunt met innoverende oplossingen om efficiëntie, productiviteit en mobiliteit te maximaliseren.

Pierre Lahutte, IVECO Brand President, zei: “Ik ben in het bijzonder blij om te zien dat ons partnerschap met Lannutti zich over de jaren heen ontpopt in nieuwe productontwikkelingen. Dit is qua aantallen een van de belangrijkste Europese overeenkomsten. Het gaat om 610 exemplaren van de New Stralis in XP- en NP-uitvoering, beide overtuigende oplossingen voor duurzaam transport. De eerste is onze truck met de beste prestaties op het vlak van brandstofverbruik. De tweede is de eerste aardgastruck die voor langeafstandsritten ingezet kan worden.

Valter Lannutti, Voorzitter van de onderneming, verklaarde: “Voor de vernieuwing van onze vloot hebben we om twee hoofdredenen gekozen voor IVECO: het product zelf en onze relatie van wederzijds vertrouwen. Een goed product vormt de basis van onze business en we hebben de innovatie en kwaliteit van IVECO rechtstreeks kunnen testen. De tweede reden is het partnerschap dat ons historisch linkt met het merk. De ondertekening van de overeenkomst van vandaag is het resultaat van die lange termijn relatie. In IVECO hebben we altijd de gevoeligheid en wil gevonden om optimale oplossingen te zoeken die het verschil maken voor onze onderneming.”

Met deze overeenkomst bevestigt Lannutti zijn ambities als Europees logistiek speler die op zoek is naar de meest innoverende groene technologieën. En dat dankzij een rendabel en hecht partnership met IVECO, in zijn rol als “de ideale partner voor duurzaam transport.”