Door deze site te gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies.

24 / 24 SERVICE
T:(+32) 2 481 51 71

De IVECO-fabriek in Madrid is de eerste van de 64 vestigingen van CNH Industrial over de hele wereld die dankzij de uitmuntendheid van haar productieprocessen het hoogste niveau in WCM haalt.

Om het Gouden Niveau in WCM te bereiken, waren een grondige transformatie van de productiesystemen en aanzienlijke verbeteringen op het gebied van milieu en veiligheid nodig – iets waar iedereen in de fabriek zijn steentje aan moest bijdragen
De Madrileense fabriek bouwt de voertuigen uit de Heavy-lijn van IVECO: de Nieuwe Stralis NP en XP en de Trakker voor de wereldwijde markt

Groot-Bijgaarden, 11 april 2017

De fabriek van IVECO in de Spaanse hoofdstad Madrid behaalt als eerste productiefaciliteit van de CNH Industrial Group het Gouden Niveau in het World Class Manufacturing-programma (WCM), een van de strengste normen in de productie-industrie voor geïntegreerd management van producerende fabrieken en processen. Deze verwezenlijking plaatst de fabriek wat de kwaliteit van haar productieprocessen betreft nu aan de top van de 64 vestigingen die de Groep wereldwijd telt.
Pierre Lahutte, IVECO Brand President, vertelde: “We zijn bijzonder trots op de fabriek in Madrid en haar Gouden Niveau in WCM. Dit is een enorme prestatie, die mogelijk gemaakt werd door het teamwork, de inzet en het doorzettingsvermogen van iedereen hier in de fabriek. We hebben belangrijke investeringen gedaan in de fabriek en dankzij de aanhoudende inspanningen van iedereen die bij de productie betrokken is, hebben we de productieprocessen volledig hervormd. Het resultaat is dat elk voertuig dat hier van de assemblagelijn rolt kwalitatief het beste in zijn klasse is.”
Tom Verbaeten, CNH Industrial Chief Manufacturing Officer, voegde hieraan toe: “We zijn 10 jaar geleden begonnen alle processen in onze fabriek opnieuw te ontwerpen en we hebben ons onvermoeibaar ingespannen om steeds beter te worden. Vandaag staat de fabriek helemaal aan de top als het om productiekwaliteit gaat. We zijn veruit de beste van de klas, maar dit is geen eindpunt: het is de start van het volgende tijdperk in ons streven naar uitmuntendheid en we blijven even hard doorwerken aan dit proces van continue verbetering om IVECO-trucks van de allerbeste kwaliteit te leveren aan onze klanten.”
De fabriek in Madrid boekte bij deze WCM-evaluatie de beste resultaten in haar geschiedenis, dankzij de verbeteringen die ze in de loop van de jaren heeft doorgevoerd. Die vertaalden zich in steeds toenemende veiligheid, kwaliteitsvolle processen en producten en een dienstverleningsniveau van 100%. Bovendien leidden de uitzonderlijke milieuverbeteringen van de fabriek ertoe dat per geproduceerd voertuig 53% minder CO2 wordt uitgestoten en dat de fabriek 99% van haar afval recycleert.
Het merendeel van deze verbeteringen werd mogelijk gemaakt doordat de werknemers betrokken waren via een suggestieprogramma. Daarin geldt de Madrileense vestiging trouwens als een wereldwijde referentie binnen de Groep: elke werknemer diende 28 suggesties per jaar in.

De fabriek in Madrid: vanuit Spanje naar de rest van de wereld

In de IVECO-fabriek in Madrid bevinden zich de productielijnen en het onderzoeks- & ontwikkelingscentrum voor het ‘Heavy’-gamma van het merk: de Nieuwe Stralis, zowel in dieseluitvoering (de Stralis XP) als in CNG- en LNG-uitvoering (de Stralis NP), en de Trakker. Dankzij haar flexibele en complexe productieproces kan deze vestiging tot 300.000 verschillende uitvoeringen van deze voertuigen bouwen. 87% van de productie is bestemd voor de export, vooral naar Europese markten, maar ook naar Afrika, Azië en Zuid-Amerika.

De fabriek biedt werk aan ruim 2.500 mensen, onder wie het grootste aandeel vrouwelijke werknemers in de Spaanse automobielsector: 21%. Vorig jaar ontving de vestiging van het Kaizen Institute de Excellence Award in de categorie System of Continuous Improvement.

Madrid: fabriek met een rijke geschiedenis

IVECO verwierf de vestiging in Madrid in 1990, met de overname van het historische Spaanse vrachtwagenmerk Pegaso. In 2016 vierde de vestiging de 70ste verjaardag van Pegaso en werd met de voorstelling van een Limited Edition Stralis hulde gebracht aan een naam die vele jaren lang de drijvende kracht achter industrialisering was in Spanje.

Pegaso zag in 1946 het levenslicht als Empresa Nacional de Autocamiones (ENASA). Het project om een grote productiefabriek op te richten in Madrid werd onmiddellijk opgestart en de eerste fase van de bouw werd voltooid in 1955. In totaal bouwde Pegaso in Madrid 405.000 exemplaren van 1946 tot 1990. In 2008 bereikte de productievestiging onder de naam IVECO Pegaso de mijlpaal van een miljoen verkochte voertuigen.

IVECO en zijn engagement in Spanje

Ook de tweede fabriek van IVECO in Spanje, in Valladolid, behoort tot de absolute top onder de 64 fabrieken van CNH Industrial in de hele wereld en staat op slechts één punt van het Gouden Niveau.

In 2012 besloot IVECO alle productieactiviteiten voor zijn ‘Heavy’-gamma te concentreren in Spanje, wat een verdubbeling van zijn productie in het land betekent. Ondertussen heeft het 500 miljoen euro geïnvesteerd in de Spaanse fabrieken en het is van plan de productiecapaciteit en de specialisatie van de fabrieken in Madrid en Valladolid te blijven uitbreiden.